Auto's importeren van Duitsland naar Nederland

2022-06-30
Marcel Hiemstra

Wie houdt er niet van auto's? Iedereen houdt ervan. Mensen denken vaak over hun droomauto. Als je aan auto's denkt, gaat je geest automatisch naar Duitse auto’s. Duitse auto's zijn de beste sinds de laatste 15 jaar in de auto-industrie. Ze zijn uitzonderlijk, of het nu gaat om snelheid of design. Deze auto's zijn zeer goed ontworpen wat consumenten erg aantrekkelijk vinden. Bovendien heeft het niet alleen design, het heeft zich bewezen in de criteria van snelheid en veiligheid. Duitse auto's bieden hoge snelheden met veiligheid. Om deze redenen zijn mensen overgestapt op Duitse auto's in plaats van op andere.

Het is mogelijk om veel geld te besparen door een auto importeren Duitsland te overwegen. Het lijkt misschien vreemd om een ​​in Duitsland gekochte auto in Nederland te gebruiken, de auto moet worden ‘geïmporteerd’, maar het is zeker mogelijk en kan je zelfs fiscale voordelen opleveren. 

Waarom auto's importeren uit Duitsland en niet in Nederland?

Nederland is een klein land en de weinige aanwezige dealers vormen een kleine keuze in auto’s. Ze verdienen bakken met geld door te importeren. In feite zijn de kleuropties ook zeer beperkt in Nederland voor bepaalde auto’s. Zij houden alleen de neutrale basiskleuren op voorraad. Er zijn ook enkele fiscale voordelen bij het importeren van gebruikte auto's uit Duitsland. Wanneer je een gebruikte auto importeert, of het nou een Renault is of een BMW, je dient omzetbelasting (btw) te betalen volgens de in het land waar je de auto koopt geldende regels, en in Duitsland is dit 19%, terwijl dit hier in Nederland 21% is. Dit alleen al is een aanzienlijke besparing.

Wat is de procedure voor het importeren van auto's uit Duitsland?

Laten we, voor alle autoliefhebbers de manieren bespreken om auto's uit Duitsland te importeren.

Kies de auto en controleer de emissies

Als je overweegt een auto te importeren, heb je hoogstwaarschijnlijk al een bepaalde auto in gedachten.Vergeet hierbij niet om de emissie te checken om er zeker van te zijn dat het legaal is om het in de eerste plaats naar het land te brengen.

Neem contact op met de dealer

Als je een specifieke dealer in gedachten hebt bij wie je de aankoop wilt doen, neem dan contact met hen op om te verifiëren of de dealer daadwerkelijk bestaat. JE kunt ook met de dealer over de prijs onderhandelen alvorens je in de auto stap naar Duitsland om de Audi importeren Duitsland echt te gaan overwegen.

Verzending regelen

Je hebt een verzend- of transportbedrijf nodig om de auto voor jouw af te leveren in Nederland. Dit kan een paar euro gaan kosten. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf te rijden.

Voltooi de inspectie

De auto die je gaat importeren wordt door de RDW gekeurd op het RDW Keuringsstation. Check daarom vooraf of er bepaalde eisen aan de door jouw gekozen auto zitten die invloed hebben op de keuring en wellicht voortijdig aangepast moeten worden, wil de auto goedgekeurd worden. 

BPM-verklaring

Nadat de keuring is afgerond, dien je de BPM-aangifte in te vullen. BPM is de belasting die je moet betalen voor de auto, bestelwagen of motor.

Nederlands kenteken

Je ontvangt van de RDW het Nederlandse Kenteken nadat de BPM-aangifte is geverifieerd en de BPM is betaald. Eindelijk is de auto klaar om de weg op te gaan. Zorg ervoor dat je de autoverzekering zo snel mogelijk afsluit.